fredag 7 juni 2013

Paj med lemoncurd och jordgubbar

 Bakade en Paj för ett tag sen när vi vart bortbjudna på grillning, tycker att det är kul om man kan ta med sig nåt när man är bortbjuden!! =)

Pajbotten:
2 msk Sukrin+
125g rumsvarmt smör
1 dl Fibrex
3 1/2 dl mandelmjöl
1 ägg

Kör Fibrexflingorna i en mixer/matberedare så att flingorna inte är så stora.
Rör smöret och sukrin+ så att det blandats ordentligt.
tillsätt sedan resten av ingredienserna  och blanda väl.
Sen kan man antingen smöra ut degen (som nu är väldigt mjuk) i formen man ska använda eller låta degen vila en timme i kylen och sedan kavla ut den och lägga i formen. Nagga degen.
Sedan in i ugnen på 200grader efter ca 10-15 min kan man sänka värmen till 75grader så att pajskalet kan bli klart utan att bli för bränt. Dett tar kanske 10-15 min till.

Lemoncurd:
4 msk sukrin+
2 citroner
3 ägg
75 smör

tvätta citronerna, riv skalet och press ut saften ur båda i en liten kastrull. Tillsätt sukrin+ och äggen rör ihop på svag värme tills smeten tjocknar ca 10 min. Ta sedan kastrullen från plattan och rör i smöret, rör tills det har blandat sig ordentligt. ställ sedan i kylen.

När lemoncurden har svalnat är det bara att fylla pajskalet med den. Skiva sedan jordgubbar och dekorera ovanpå. Servera sedan pajen med grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar