tisdag 21 januari 2014

Köttgryta

Måste ju bara använda min nya gryta!!! =D

Köttgryta

1 kilo grytbitar
2st fond du chef kött
1 l vatten
2msk tomatpure
10 kryddpepparkorn
1 gul lök
3st vitlöksklyftor
2 morötter
Kålrot ca 250g
Palsternacka ca 100g
ca 10-15cm purjolök
1 1/2tsk fiberhusk
salt och peppar

Jag använder då min nya gjutjärnsgryta med lock.
Stek grytbitar i smör/olja tills de får fin färg. tillsätt sedan fond du chef, vatten, tomatpure och kryddpepparkorn.
Hacka upp löken och skiva vitlöken tillsätt detta.
Fortsätt skära upp morötter, kålrot och palsternacka i lämpliga bitar och tillsätt i grytan.
Låt det koka upp sätt på locket och sänk sedan värmen och låt grytan sjuda i ca 1 1/2 timme.
Red sedan av det med 1 1/2tsk fiberhusk som du strör ut över grytan och rör om väl!


Nästa gång ska jag nog vänta lite med att lägga i grönsakerna så de är lite mer "al dente" ;)
Men köttet och smaken var perfekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar