torsdag 20 februari 2014

Tomat & lökpaj

Det här receptet är från en av expressens LCHF-tidningar men pajskalet är Grannens och det är det bästa pajskalet!! =) Jag gillar de där LCHF-tidningarna för även om man inte följer recepten så får man en massa tips och ideer över vad man ska laga för mat! ;)

Pajskal
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
1 msk husk
1msk pofiber
1 tsk salt
50g rumsvarmt smör
1 ägg

Blanda ihop alla ingredienser, tryck ut i en form.  Förgrädda skalet ca 5-10 min, 175 grader.

Tomat & lök fyllning
250g cocktailtomater
1 röd lök
1/2 dl pesto
100g soltorkade cocktailtomater
2 ägg
2dl grädde
salt och peppar
riven ost
pinjenötter
örtagårdskrydda

Skär tomaterna på hälften och skär löken i tunna halvmånar, fördela i pajskalet.
Fördela ut pesto och soltorkade tomaterna ovanpå.
Vispa ihop ägg och grädde smaksätt med salt och peppar, häll blandningen över pajen.
Strö ut riven ost pinjenötter och avsluta med örtagårdskryddan.
In i ugnen på 200 grader i ca 25min
Pajen innan äggblandningen
Pajen nu färdig för ugnen!

Klar att ätas!!  =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar